2023 – anul Aromaterapeutului

Ca un laitmotiv, fiecare început de an vine cu gânduri despre anul care tocmai începe.

Pentru noi, toți cei care am ales conștient să trăim înconjurați de miresme, gândurile se duc negreșit și la parfumul acestui an, cel al anului 2023!

Dar, de fapt, ce e parfumul?
O aromă, nu-i așa?!


Dar aromele? L-am citit cu toții pe Proust și știm că aromele ne fac să călătorim în timp, mirosurile trezesc în noi stări, emoții, sentimente.

Aromele ne ajută să escaladăm culmile psihicului, să explorăm acțiunile subconștientului și chiar iraționalitatea comportamentului uman. Aromele sunt cele care ne activează resorturile cele mai profunde ale minții și, în prezența aromelor, uneori, rațiunea și limitele ajung să dispară.

Și, dacă vorbim despre minte și despre arome, și despre  procesele ce se declanșează înlăuntrul nostru, atunci putem vorbi fără îndoială și despre Aromaterapie.

Dar, evident, „jocul cu aromele” nu este gratuit, nu e doar un joc cu „mărgele de sticlă”, iar Aromaterapie nu poate face oricine, oriunde, oricând. Așa cum nu poate face nici parfumuri.

Pentru lucrul cu mintea și cu aromele este nevoie de oameni instruiți, de oameni dedicați, de oameni care își asumă efectele aromelor, indiferent dacă se regăsesc într-o sticluță de tratament sau într-un flacon de parfum.  

Altfel spus, este nevoie de profesioniști care cunosc proprietățile biochimice ale substanțelor cu care lucrează, care sunt familiarizați cu rezultatele ultimelor studii clinice de cercetare în materia uleiurilor esențiale, care, pur și simplu, știu.


Pe acest tărâm, atât de special al aromelor, noi, Asociația Profesională de Aromaterapie, vă urăm un 2023 înmiresmat, plin de împliniri, în care, împreună, să introducem în Codul Ocupațiilor din România profesia de Aromaterapeut și să transformăm pasiunea în meserie, în beneficiul tuturor celor care iubesc aromele.


Echipa A.P.A.