Dr. Angela Laur, medic dermatolog și aromaterapeut, și Diana Dragomir, psiholog, au fost invitatele Ioanei Brusten, realizatoarea emisiunii ”Întâlniri Capitale” la o discuție despre uleiurile esențiale și efectele lor asupra stării noastre fizice, mentale și emoționale.
”Uleiurile esențiale ne schimbă în primul rând starea și ne dau o stare de bine. În aromaterapie se lucrează numai cu uleiurile care ne plac. Avem așadar, de la început, cea mai plăcută terapie pe care o putem experimenta. Uleiurile esențiale te duc direct în starea de armonie, de calm și pace”, a declarat Diana Dragomir, psiholog, cu competențe în psihoaromaterapie.
„Cel mai interesant este că nu există numai un mecanism de acțiune al uleiurilor esențiale. Pe mucoasa nazală sunt niște terminațiuni nervoase, iar atunci când inhalăm un miros se generează o excitare a nervului olfactic generând un bioimpuls, acesta merge de-a lungul nervului olfactiv și ajunge direct în creier. Acesta este ce mai important mecanism de acțiune. Trece prin lobii frontali care sunt responsabili de gândire și de luarea deciziilor, logică și memorie. Ajunge apoi în zona de hipofiză și hipotalamus. Aceste zone sunt responsabile de foarte multe funcții din corpul nostru: nivelul hormonal, dispoziție, calitatea somnului, sete, apetit sexual, poftă de mâncare. Finalul călătoriei este amigdala, acea zonă din creier unde ascundem toate emoțiile noastre care ne-au durut, traumele emoționale, ceea ce ne dorim să ștergem”, a declarat Dr. Angela Laur.
Potrivit specialiștilor invitați, când folosim un ulei esențial de calitate se produce tot acest parcurs și se lucrează cu aceste zone sensibile, dar într-un mod lin.
Mai multe detalii puteți afla vizionând emisiunea ”Întâlniri Capitale”:
Despre specialiști:
Angela Laur, medic dermatolog și aromaterapeut, cu o experiență practică de aproape 20 ani, este gata să împărtășească tuturor celor interesați din cunoștințele sale.
Diana Dragomir, psiholog, cu competențe în psihoaromaterapie, ne asigură că efectele uleiurilor esențiale asupra stării noastre de bine nu sunt o poveste, ci o realitate bazată pe studii științifice.