Fundamentele Aromaterapiei
- curs de bază -

Perioada desfășurare

17 Octombrie – 4 Decembrie 2023

Ultima zi de înscriere

16 Octombrie 2023

Modalitate de susținere

Online

Trainer

Diana Dragomir

Preț

4500 lei

Bine ai pășit în lumea uleiurilor esențiale unde totul este chimie! Totul este energie! Totul este vibrație! Și evoluție!

Despre toate acestea învățăm parcurgând Fundamentele Aromaterapiei – Cursul de Bază, curs conceput pentru a acoperi tot ceea ce înseamnă bazele terapiei cu Uleiuri Esențiale, acele cunoștințe profesionale fundamentale, absolut necesare, pentru a începe practica cu uleiuri esențiale, pentru sine sau pentru ceilalți, și pentru a integra Aromaterapia în viața ta, ca și garant al sănătății, armoniei și bunăstării.

Pornim în călătoria noastră prin evocarea istoriei uleiurilor esențiale, care are la bază însăși istoria medicinei botanice. Ne oprim mai apoi la biochimia uleiurilor esențiale și la modalitățile de obținere a acestora, importante pentru atingerea gradului terapeutic necesar în procesul de vindecare, știut fiind că nu orice fel de ulei esențial vindecă.

Structura chimică influențează modul în care substanțele sunt absorbite și metabolizate, felul în care miros, caracteristicile și acțiunile biologice. Prin cunoașterea fundamentelor chimiei uleiurilor esențiale învățăm să înțelegem și să clasificăm uleiurile în funcție de proprietățile lor chimice. Astfel, știm cum putem utiliza în mod eficient uleiurile, cum le putem combina și cum să le recomandăm celorlalți.

Tot acum vom învăța despre principalele uleiuri de bază, despre cele mai des folosite uleiuri esențiale, despre căile de administrare și metodele de aplicare.

Ne oprim preț de un modul la Medicina aromatică și siguranța administrării interne a uleiurilor esențiale, pentru a trece apoi la elementele de bază ale Aromaterapiei clinice pentru fiecare sistem în parte.

Ultimul modul al Cursului de Bază ne familiarizează cu rigorile care guvernează o consultație de Aromaterapie, stabilirea schemei de tratament și monitorizarea tratamentului aromatic și ne ajută să conștientizăm că Aromaterapia intră în sfera medicinii, fapt pentru care trebuie să conștientizăm responsabilitatea pe care o avem atunci când folosim uleiurile esențiale, atât pentru noi, cât și pentru ceilalți.

Conținutul fiecărui modul este însoțit de recomandări bibliografice, inclusiv video, și de cele mai recente studii și descoperiri științifice în Aromaterapie. La finalul fiecărui modul vă propunem verificarea nivelului de asimilare a cunoștințelor printr-un test de evaluare, care însă nu este obligatoriu pentru trecerea la modulul următor.

Dacă în vechime uleiurile esențiale se foloseau mai degrabă intuitiv, în ultimii ani, dezvoltarea tehnologiei a permis „verificarea” cunoașterii străvechi și a fundamentat în mod științific Aromaterapia, aducând-o la standard de profesie în marea majoritate a statelor europene și a Statelor Unite ale Americii.

Aromaterapia este o modalitate de vindecare incredibilă și avem convingerea că, pe măsură ce parcurgeți Fundamentele Aromaterapiei – Cursul de Bază se va face lumină și veți descoperi acest domeniu de studiu fascinant și în continuă expansiune.

Subiectele abordate în cadrul cursului sunt grupate în 9 module:

Modulul I :Introducere și noțiuni de bază în Aromaterapiei

1.    Lista uleiurilor esențiale, a uleiurilor de bază și a altor materiale de care este nevoie pentru parcurgerea cursului

2.    Definiția Aromaterapiei

3.    Istoria plantelor aromatice și a Aromaterapiei

4.    Aromaterapia în zilele noastre – domenii de practică și aplicare, sănătatea holistică și bunăstarea

5.    Termeni de specialitate folosiți în Aromaterapie

          Modulul II : Plante aromatice și uleiuri esențiale

1.   De la plantele aromatice la uleiurile esențiale

2.   Metode de obținere a uleiurilor esențiale

3.   Absoluturi și extracte cu CO2

4.   Noțiuni de bază despre uleiurile esențiale (calitate, păstrare, valabilitate etc.)

5.   Caracteristicile generale ale uleiurilor esențiale

6.   Siguranța administrării uleiurilor esențiale

Modulul III : Bazele chimiei aromatice

1.   Introducere în chimia uleiurilor esențiale

2.   Monoterpene, sescviterpene și diterpene

3.   Alcooli, esteri și eteri

4.   Aldehide și cetone

5.   Fenoli și fenilpropeni

Modulul IV: Uleiuri esențiale –monografii

1.   Ce este și cum se citește monografia unui ulei esențial

2.   Denumiri în limba latină

3.   Acțiunile terapeutice ale uleiurilor esențiale de anason, arbore de ceai, bergamotă, busuioc, cedru, chiparos, cimbru, citronela, copaiba, dafin, eucalipt, fenicul, ghimbir, grepfrut, ienupăr, imortele, lavandă, lămâie, mentă, mușcată, mușețel, măghiran, oregano, paciuli, portocal, rozmarin, salvie, scorțișoară, tămâie, trandafir, vetiver, ylang-ylang

Modulul V: Căi de administrare auleiurilor esențiale

1.   Extern sau topic

a.    Pielea și uleiurile esențiale

b.   Uleiurile purtătoare

c.    Hidrosolii

d.   Afecțiuni frecvente ale pielii

2.   Aromatic

a.    Olfacția. Anatomia olfactivă.

b.   Sistemul limbic.

3.   Intern

4.   Metode de aplicare ale uleiurilor esențiale

a.         Aplicarea nediluată

b.         Uleiuri, creme, geluri și balsamuri

c.         Comprese și băi aromatice

d.         Inhalare și difuzie

e.         Ape florale

Modulul VI: Medicina aromatică

5.   Utilizarea internă a uleiurilor esențiale

6.   Protocoale de siguranță în utilizarea internă

Modulul VII: Introducere în Aromaterapia clinică

1.   Aromaterapia și sistemul respirator

2.   Aromaterapia și sistemul digestiv

3.   Aromaterapia și sistemul musculo-scheletic

4.   Aromaterapia și sistemul reproducător feminin

5.   Aromaterapia și sistemul circulator

Modulul VIII: Consultatia de Aromaterapie

1.   Desfășurarea consultației de Aromaterapie

2.   Alcătuirea schemei de tratament

3.   Prepararea unui amestec aromatic

4.   Monitorizarea tratamentului cu uleiuri esențiale

Cursul începe în data de 17 octombrie 2023 și se finalizează cu evaluarea din data de 7 Decembrie 2023, doar pentru cei ce doresc să obțină Diploma de Absolvire. Pentru toți ceilalți, cursul se încheie odată cu modulul din 4 decembrie 2023. Programa prevede, în completarea materialelor de curs transmise gradual pentru fiecare modul în parte, o întâlnire săptămânală în următoarele zile,  la ora 19.00, pe platforma Zoom: 17 octombrie, 24 octombrie, 31 octombrie, 7 noiembrie, 14 noiembrie, 21 noiembrie, 28 noiembrie, 4 decembrie.

De ce să te înscrii la acest curs?

Acest program de formare în Aromaterapie este organizat de Asociația Profesională de Aromaterapie, organizație constituită în conformitate cu Legea nr. 118/2007 privind organizarea şi funcţionarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară/alternativă și are ca prim deziderat conectarea și instruirea tuturor celor care iubesc uleiurile esențiale și care doresc să transforme această pasiune în profesie, atât pentru sine cât și pentru ceilalți.

Programul de formare respectă toate standardele și cerințele internaționale de formare în domeniul aromaterapiei!

Dacă vrei să știi mai multe despre uleiurile esențiale, dacă vrei să ai acces la informații de acuratețe profesională, atunci înscrie-te la acest curs și vei dobândi nu doar o instruire formală, ci și o altfel de cunoaștere ce vine din descoperirea puterii ascunse a uleiurilor esențiale!

**La sfârșitul Cursului Fundamentele Aromaterapiei, pentru absolvenții care promovează testul de verificare a cunoștințelor, se eliberează o Diplomă de Absolvire, în baza căreia titularul poate deveni membru asociat al Asociației Profesionale de Aromaterapie, dacă întrunește și celelalte condiții impuse de legislația în vigoare.  Pentru absolvenții care nu doresc să susțină testul de verificare a cunoștințelor sau care nu îl promovează se va elibera un Certificat de Participare.

***Costul întregului pachet de curs este de 4500 lei, iar cel al evaluării finale este de 400 lei.

Se acordă o reducere de 15% din valoarea totală, dacă plata integrală a întregului pachet (curs și evaluare) se face într-o singură tranșă la data înscrierii.

Există și posibilitatea achitării contravalorii cursului în 3 tranșe astfel: 1500 lei la data înscrierii, 1500 lei până la data de 31 octombrie 2023 și 1500 lei până la data de 14 noiembrie 2023.

****Membrii Asociației Profesionale de Aromaterapie beneficiază de o reducere suplimentară de 5%.

Formular înscriere