Cine suntem?

Asociația Profesională de Aromaterapie este o organizație cu personalitate juridică independentă, neguvernamentală, care promovează formarea, specializarea, atestarea profesională, instruirea continuă şi dezvoltarea profesională a aromaterapeuților.

Principalele domenii de acţiune ale asociației: medicină, psihologie, spiritualitate, educație, dezvoltare personală și cercetare.

Ce facem?

Asociația Profesională de Aromaterapie are ca prim deziderat conectarea tuturor celor care iubesc uleiurile esențiale și care transformă, sau care au transformat deja pasiunea pentru aromaterapie în profesie și au pus-o în slujba semenilor.

Dar ca să faci bine, nu este suficient să vrei.

Trebuie și să știi! Acesta este motivul pentru care, sprijinirea celor ce folosesc uleiurile esențiale ca terapie, atât prin îmbunătățirea standardelor de educație și practică în aromaterapie, cât și prin promovarea unui înalt nivel de calitate profesională, precum și militarea pentru adoptarea unor norme legale clare și actuale de acreditare a celor ce practică aromaterapia în România sunt pentru noi o prioritate.

O altă prioritate este organizarea de cursuri, seminarii, webinarii, colocvii, activități și programe integrate care să permită nu doar formarea, specializarea, instruirea continuă şi dezvoltarea profesională a aromaterapeuților, dar și recunoașterea și atestarea profesională.

Cercetarea este o altă dimensiune de interes pentru noi. Fără derularea activităților de cercetare, aplicative şi interdisciplinare nu se poate vorbi, în domeniul aromaterapiei, ca de altfel în nici un alt domeniu, despre dezvoltarea și perfectarea continuă a conceptelor şi metodelor specifice terapiilor cu uleiuri esențiale. În ultimele decenii cercetări științifice din ce în ce mai complexe au evidențiat și fundamentat beneficiile aromaterapiei pentru sănătate.
De asemenea, Asociația Profesională de Aromaterapie are rolul de a face cunoscute beneficiile utilizării aromaterapiei în praxisul medicinei alternative, complementare şi integrative. Credem cu tărie în prevenție și în abordarea holistică a entității umane.

Faptul că aromaterapia este inclusă în protocoalele de tratament, într-un număr din ce în ce mai mare de centre de îngrijire medicală din întreaga lume (de la secțiile de cancer și îngrijire paleativă, până la cele de boli mintale) confirmă, o dată în plus, valoarea terapeutică a uleiurilor esențiale.

Trebuie să știi, ca să previi sau ca să vindeci.

‍Te așteptăm alături de noi!